Ботаничката градина во Париз се состои од четири зелени површини, од кои две се наоѓаат на територијата
ИНФО МАНИАК
Паркот Флорал де Париз е рајски зелен остров во Париз. Таму
ИНФО МАНИАК
Сместено во близина на улицата Лафајет, Ле Плоштад Монтолон се смета за најголема зелена површина
ИНФО МАНИАК
Палатата Јусупов во Санкт Петербург е историски и културен споменик со федерално значење. Уникатен архитектонски ансамбл XVIII - XX
ИНФО МАНИАК
Огромната шума Фонтебло (Форте де Фонтенебло) зафаќа површина од 25 илјади хектари во
ИНФО МАНИАК
Парк Сен-Облак (Парк де Сен-Облак), сместен во одделот Хаут-де-Сент во општините Сен-Облак, Северес
ИНФО МАНИАК
Плоштадот Рене Вивиани-Монтебело се наоѓа во V област во француската престолнина во
ИНФО МАНИАК
Монмартр - висок рид на територијата на современиот Париз, е познат на туристите како историско место за средби
ИНФО МАНИАК
Уживајќи во вревата и архитектонските привлечност на француската престолнина, дефинитивно треба да се фрлате во тивкото пристаниште на смарагд
ИНФО МАНИАК
Тврдејќи ја титулата на најоригиналниот парк во Париз, насадата на Променада, Куле верте
ИНФО МАНИАК
Градина Tuileries е едно од најстарите и најпопуларните места во Париз.
ИНФО МАНИАК
Градината Нелсон Мандела (ardinардин Нелсон-Мандела) се наоѓа на XNUMX-та аранжман на Париз веднаш до акциите
ИНФО МАНИАК
Спортскиот парк Сузан Леглен (Парк Омнишпорт Сузан-Ленглен) се наоѓа веднаш до Парискиот прстен на патот во соседството
ИНФО МАНИАК
Скромен плоштад Сен Gилс-Гранд-Венера-Паулин-Роланд (Плоштад Сен Gилс ду Гранд Венеур) е изгубен во лавиринтот на тесен
ИНФО МАНИАК
Паркот Келерман (Парк Келерман) е еден од најстарите паркови во Франција. Тој беше именуван
ИНФО МАНИАК
Parc de Choisy, основана од архитектот Кривел Е. во 1937 година, е уникатна. Тој е
ИНФО МАНИАК
Ако некој патник е уморен од истражување на многуте знаменитости на Париз, тогаш најдобриот начин за освежување е
ИНФО МАНИАК
Park des Batignolles (Square des Batignolles) - најзначајната природна оаза во XVII
ИНФО МАНИАК
Отејската стаклена градина (Le jardin des serres d'Auteuil) е една од структурните поделби на ботаничката
ИНФО МАНИАК
Градината Багателле (Парк де Багателле) го зафаќа централниот дел на Боис де Булог со површина од 24 хектари и
ИНФО МАНИАК
Рускиот музеј е огромен архитектонски и уметнички комплекс лоциран во центарот на Санкт Петербург. Едно време тој стана првиот
ИНФО МАНИАК
Ермитаж е најголемото и најзначајното место за култура и уметност во Русија. Ермитаж се наоѓа во
ИНФО МАНИАК
Во 1994 година, Атлантската градина (Jардин атлантик) додаде во колекцијата на атракции во Париз. Тој се насели на
ИНФО МАНИАК
Паркот комплекс на шумата Винченс (Bois de Vincennes) е распространет на 995 хектари, а неговите шуми се хранат
ИНФО МАНИАК
Парк Андре Цитроен (Парк Андре Цитроен) создаден во поранешната индустриска зона со површина од
ИНФО МАНИАК
Недалеку од Арка де Тримофе, на површина од 8 хектари, се шири паркот Монцео - зелен
ИНФО МАНИАК
Палатата Аничков - најстарата зграда на Невската проспект, зачувана до денес, една
ИНФО МАНИАК
Еден од многуте париски плоштади, плоштадот Емил Шоттем се наоѓа во близина на Конзерваториумот за уметности и занаети
ИНФО МАНИАК
Место ду Тертре, познат и по неофицијалното име Хил Сквер, често се нарекува
ИНФО МАНИАК
Веројатно нема друго место во Париз како Пигале, минато и сегашно
ИНФО МАНИАК
Една од најпопуларните туристички дестинации во Париз е плоштадот Сен-Мишел. Таа се наоѓа
ИНФО МАНИАК
Place des Vosges - најстариот плоштад во градот кој го задржа својот историски изглед
ИНФО МАНИАК
Плоштадот Себастијан де Вобан (Ла место Вобан) е именуван во чест на современиот Луј XIV, извонредна војска
ИНФО МАНИАК
Плоштад и плоштад Jeanан XXIII (Плоштад Jeanан-XXIII) се наоѓа на источниот врв на островот Цит со
ИНФО МАНИАК
Палатата Таурид се наоѓа во градот Санкт Петербург во близина на манастирот Смолни и Институтот Смолни. Тоа е
ИНФО МАНИАК
Палатата Строганов е креација на Бартоломео Растрели, прекрасна зграда со розова боја, изработена во барокен стил.
ИНФО МАНИАК
Палатата Шереметјев во Санкт Петербург се смета за една од главните атракции, бидејќи оваа зграда е на иста возраст како и северната престолнина. За три
ИНФО МАНИАК
Палатата Константиновски (палата Болшој Стрелински) - преживеан споменик на историјата и архитектурата од XVIII век, палата и парк
ИНФО МАНИАК
Недалеку од палатата Гатчина, на брегот на Црното езеро, опкружено со антички парк, се наоѓа Приориската палата,
ИНФО МАНИАК
Палатата Меншиков во Санкт Петербург денес е гранка на Ермитаж и еден од оние музеи што никогаш не престанува да ја воодушевува јавноста.
ИНФО МАНИАК
Лонгбардите или долгите брада се воинствено племе кое несебично се бореше за својата земја со непријатели. Не само мажите
ИНФО МАНИАК
Ватикан е независна градска држава, центар на христијанството и наследството на светската култура. Оваа монархија се наоѓа во
ИНФО МАНИАК
Рим е главен град на Италија, административен центар на провинцијата Рим и регионот Лацио, античката престолнина на Римската империја
ИНФО МАНИАК
Мермерната палата во Санкт Петербург е архитектонски споменик од XNUMX век и сегашниот музеј, каде редовно се одржуваат изложби.
ИНФО МАНИАК
Палатата Елагин е главна атракција на архитектонскиот ансамбл на островот Елагин, летната резиденција на руските императори. Зграда
ИНФО МАНИАК
Палатата Белоселски-Белозерски е инфериорна во популарност и обем на Ермитаж или Катедралата Свети Исак. Како и да е, аристократската палата
ИНФО МАНИАК
Едно од најпознатите палати на Санкт Петербург што го посетуваат туристите со право може да се смета за палатата Михајловски. Гранд зграда
ИНФО МАНИАК
Катедрала Свети Јован Крстител на Латеран Хил (Базилика ди Сан ovовани во Латерано) -
ИНФО МАНИАК
Црквата Санта Марија во Космедин е едноставен храбар храм што се наоѓа,
ИНФО МАНИАК
Минхен е главен град на сојузната држава наречена Баварија. Градот е густо населен, вклучен во многу историски
ИНФО МАНИАК
Стокхолм е град на 14 острови. Невообичаената географија е надополнета со богата историја која започна со тоа
ИНФО МАНИАК